PICOPREP (1 × 2kpl)

Lääke
25,89 €

Tietoa tuotteesta

Pakkauksen koko 1 × 2kpl
Lääkemuoto jauhe oraaliliuosta varten
Tuotenumero (VNR) 388111
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

Paranova Oy

Markkinoija

Paranova Oy

Lyhyt tuotekuvaus:

Picoprepia käytetään aikuisille suolen tyhjentämiseen ennen röntgenkuvausta, tähystystä tai leikkausta. Picoprep-jauhe sisältää natriumpikosulfaattia, joka on suolen liikkeitä tehostava ulostuslääke. Picoprep sisältää myös magnesiumsitraattia, joka on toisenlainen ulostuslääke. Se suurentaa suolensisällön nestemäärää, mikä edistää suolen tyhjenemistä.

Annostelu:

 • Aikuiset: Suositeltu annos on yksi annospussi 10 – 18 tuntia ennen toimenpidettä ja yksi annospussi 4 – 6 tuntia ennen toimenpidettä. Ensimmäisen annospussin jälkeen juodaan vähintään viisi 250 ml lasillista kirkkaita juomia. Juominen tulee jakaa usean tunnin ajalle. Toisen annospussin jälkeen juodaan vähintään kolme 250 ml lasillista kirkkaita nesteitä jakaen juominen usean tunnin ajalle. Kirkkaita nesteitä voidaan nauttia, kunnes tutkimukseen on aikaa kaksi tuntia.
 • Käyttö lapsille ja nuorille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan.

Huomioitavaa:

 • Picoprepin vaikutus eli löysän ulosteen tulo tihein väliajoin voi alkaa milloin tahansa annoksen ottamisen jälkeen. Varmista, että pääset annoksen ottamisen jälkeen koko ajan helposti WC:hen aina siihen asti, kunnes lääkkeen vaikutus lakkaa.
 • Hoidon seurauksena elimistöstä poistuu paljon nestettä, joten on tärkeää juoda paljon kirkkaita nesteitä koko Picoprep-hoidon ajan kunnes ulostamistarve loppuu.
 • ”Kirkkaalla nesteellä” tarkoitetaan vettä, kirkasta keittoa, lihalientä, hedelmämehuja, joissa ei ole mukana hedelmälihaa, teetä tai kahvia (ilman maitoa tai kermaa) ja kirkkaita poreilevia tai poreilemattomia juomia esim. virvoitusjuomia. Älä syö kiinteää ruokaa ennen kuin vasta tutkimuksesi jälkeen. Kirkkaiden nesteiden tulisi sisältää vaihtelevasti hedelmämehuja ilman hedelmälihaa, virvoitusjuomia, kirkasta keittoa, teetä ja kahvia (ilman maitoa, soijaa tai kermaa) ja vettä. Älä juo pelkkää vettä.
 • Älä syö kiinteää ruokaa ennen kuin vasta tutkimuksesi jälkeen.
 • Sairaalassa tehtävän toimenpiteen onnistuminen riippuu suolen tyhjyydestä. Jos suoli ei ole tyhjentynyt kunnolla, toimenpide joudutaan ehkä uusimaan. Noudata aina tutkimuspaikasta saamiasi ruokavalio-ohjeita.
 • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Yleiset Haittavaikutukset:

 • Seuraavia yleisiä haittavaikutuksia on raportoitu: päänsärky, pahoinvointi, peräaukon kipu.
 • Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa

Raskaus ja Imetys:

 • Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Linkki pakkausselosteeseen:

Yksilöidyt, käytön kannalta tarpeelliset ohjeet löytyvät kustakin pakkauksesta erikseen.