COLONMINT (1 × 60fol)

Lääke
24,67 €

Tietoa tuotteesta

Pakkauksen koko 1 × 60fol
Lääkemuoto enterokaps, pehmeä
Tuotenumero (VNR) 399603
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

Orion Corporation, Orion Pharma

Markkinoija

Orion Oyj

Lyhyt tuotekuvaus:

Suun kautta otettava piparminttuöljykapseli ruuansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon etenkin potilaille, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS).

Käyttötarkoitus:

Ruuansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon etenkin potilaille, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS). Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane 14 päivän jälkeen tai se huononee. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Annostelu:

Aikuiset ja iäkkäät: Aloitusannos on 1 kapseli 1–3 kertaa vuorokaudessa. Annos voidaan tarvittaessa suurentaa enimmäisannokseen 2 kapselia 3 kertaa vuorokaudessa. 8–17-vuotiaat lapset ja nuoret: 1 kapseli enintään 3 kertaa vuorokaudessa. Ei saa käyttää alle 8-vuotiaiden lasten hoidossa. Kapselit pitää niellä kokonaisina, eikä niitä saa rikkoa tai pureskella. Ota kapselit tyhjään vatsaan kaksi tuntia ennen tai jälkeen aterian riittävän nestemäärän kera (mieluiten lasillinen kylmää vettä).

Käyttöä tulee jatkaa, kunnes oireet häviävät. Tähän kuluu yleensä 2–4 viikkoa. Jos oireet eivät häviä tässä ajassa, enterokapseleita voidaan ottaa pidemmän aikaa enintään 3 kuukauden ajan kerrallaan. Käänny kuitenkin lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 14 päivän jälkeen tai jos sinulla on närästystä tai hiatustyrä ja olo/oireet pahenevat.

Ainesosat ja Koostumus:

Yksi enterokapseli sisältää 182 mg piparminttuöljyä (Mentha x piperitae L., aetheroleum).

Apuaineet:
Liivate (lähde: naudan nahka)
Glyseroli
Etyyliselluloosa
Natriumalginaatti (E401)
Keskipitkäketjuiset tyydyttyneet triglyseridit
Steariinihappo
Öljyhappo

Huomioitavaa:

  • Käyttöä ei suositella potilaille, joilla on maksasairaus, sappitietulehdus, hapoton maha, sappikiviä tai jokin muu sappisairaus. 
  • Pieni kapseli
  • Sopii FODMAP-ruokavalion kanssa
  • Sopii diabeetikoille (sokeriton)

Yleiset Haittavaikutukset:

Närästystä, polttavaa tunnetta peräaukon ympärillä, näön hämärtymistä, pahoinvointia ja oksentelua voi esiintyä.

Raskaus ja Imetys:

Ei suositella raskaana oleville tai imettäville.

Linkki pakkausselosteeseen:

valmisteyhteenveto (linkki)